Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2017

Прокуратура області відстоює майнові права Херсонського державного університету

               

Прокуратурою Херсонської області не припиняється робота щодо протидії незаконному заволодінню земл  ями рекреаційного призначення на Херсонщині.
 
Так, прокуратура області вступила в розгляд справи щодо повернення Херсонському державному університету земельної ділянки на березі Чорного моря в с.Лазурне Скадовського району, на якій розміщено спортивно-оздоровий табір «Буревісник».
 
Суд погодився з доводами прокурора, який підтримав позовні вимоги університету, відповідно протиправності дій селищної ради, яка діючи на користь суб’єктів приватного права, перевела земельну ділянку університету з державної форми власності у землі запасу територіальної громади, при цьому змінивши цільове використання частини земельної ділянки учбового закладу з освітніх цілей на комерційне призначення. Вказані дії вчинено з порушенням приписів Земельного кодексу України, Закону України «Про освіту», які забороняють передавати у комунальну власність земельні ділянки, що перебувають у постійному користуванні державних установ.
 
У результаті, Скадовським районним судом Херсонської області задоволено позов Херсонського державного університету до Лазурненської селищної ради та 7 громадян про визнання недійсними договорів оренди вказаної земельної ділянки площею 2,34 га, яку повернуто у постійне користування вищому учбовому закладу.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1828