Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2017

До державної власності повернуто земельну ділянку вартістю понад 1 млн грн

           

Бериславською  місцевою прокуратурою в ході реалізації представницьких повноважень встановлено, що у січні 2016 року однією із загальноосвітніх шкіл району  укладено договір із дочірнім сільськогосподарським підприємством про спільний обробіток земельної ділянки загальною площею понад 30 га, яка в 1996 році рішенням сільської ради була передана навчальному закладу в постійне користування для ведення підсобного господарства.
 
Після встановлення порушень вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про управління об’єктами державної власності», Бериславською місцевою прокуратурою до господарського суду Херсонської області в інтересах держави в особі сільської ради  подано позов про визнання недійсним договору та звільнення земельної ділянки вартістю понад 1 млн. грн., яка перебуває у постійному користуванні навчального закладу, а отже відповідно до вимог чинного законодавства не може бути надана в користування суб’єкту господарювання.
 
Погодившись з позовом прокурора, сторони добровільно розірвали договір, дочірнє сільськогосподарське підприємство звільнило земельну ділянку.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1617