Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2017

В Херсонському СІЗО виявлено ряд порушень при утриманні в’язнів (фото)

           

Керівництвом прокуратури області постійна увага приділяється стану виконання вимог законодавства щодо забезпечення конституційних прав громадян позбавлення волі в  установах області.
 
З цією метою, заступник прокурора області Костянтин Шабуняєв здійснив виїзд до Державної установи «Херсонський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України, де провів особистий прийом в’язнів. Питання з якими зверталась до заступника прокурора області стосувалися достроково звільнення від покарання, притягнення до кримінальної відповідальності, розгляду кримінальних проваджень судом тощо. Також проведено огляд комунально-побутових приміщень установи, під час якого встановлено ряд порушень вимог законодавства щодо забезпечення режимних вимог, порядку тримання в’язнів.
 
Прокуратурою області з метою вирішення проблемних питань стосовно порушення конституційних прав в’язнів в діяльності адміністрації Херсонського слідчого ізолятору, до Міністерства юстиції України направлено відповідну інформацію.
 
З огляду на важливість забезпечення додержання прав громадян у місцях позбавлення волі, ці питання постійно перебувають у полі зору керівництва прокуратури області.
 
Робота на вказаному напрямі триває.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У порушення режимних вимог у харчоблоці установи засуджені користуються ножами з загостреним кінцем
 
 
Не забезпечено виконання вимог Кодексу про цивільний захист та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки. В’язні мають доступ електророзподільних коробок, що може  призвести до  ураження їх струмом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У порушення законодавства в’язням, які утримуються у Херсонському слідчому ізоляторі не створено  належні житлово-побутові умови, що відповідають правилам санітарії та гігієни
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1853