Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2017

Оце так порибалили!

              

З метою дотримання законодавства з питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів прокуратурою області із залученням працівників ГУ Нацполіції в області, Державної прикордонної служби, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, обласної державної адміністрації проводяться спільні заходи спрямовані на недопущення та запобігання вилову живих водних ресурсів.
 
Так, з початку 2017 року все частіше виявляються факти незаконного зайняття рибним або іншим водним добувним промислом. З початку року викрито 648 порушень в даній сфері,  у браконьєрів вилучено понад 2 т водних біоресурсів. Окрім незаконного улову було відібрано сітки, ятеря, транспортні засоби. Незаконний вилов передано для подальшої реалізації та повернення коштів в бюджет.
 
Зокрема, в рамках реалізації заходів із недопущення незаконного вилову риби, працівниками прокуратури області на Дніпрі в межах м.Херсон виявлено незаконно встановлені браконьєрами риболовецькі сітки, з яких витягли та випустили в річку близько 20 штук цінної промислової риби, що занесена до Червоної книги – осетра, кожен вагою близько 15-20 кг, на загальну суму  близько 1 млн. грн.
           
Реалізація заходів в напрямку захисту водних біоресурсів від браконьєрів триває.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1911