Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

До державної власності повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дніпровсько-Бузького лиману акваторії Чорного моря вартістю понад 500 тис. грн.

            

Так, місцева прокуратура звернулася до Голопристанського районного суду з позовом в інтересах держави в особі Херсонської обласної державної адміністрації до Рибальчеської сільської ради та двох громадян про визнання незаконним (недійсним) та скасування рішення сільської ради, договору купівлі-продажу державних актів на земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дніпровсько-Бузького лиману акваторії Чорного та її повернення.
 
Предметом спору є земельна ділянка площею 0,5 га надана у приватну власність для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться за межами с. Виноградове Голопристанського району та відноситься до земель водного фонду. Підставою звернення до суду є порушення відповідачами вимог земельного та водного законодавства під час передачі у власність земельної ділянки. Зокрема, рішення сільської ради прийняте із перевищенням наданих їй законом повноважень, оскільки остання не мала права розпоряджатися спірною ділянкою. Крім того, земельна ділянка знаходиться на відстані менше ніж 2 км. від урізу Дніпровсько-Бузького лиману акваторії Чорного моря.
 
Рішенням Голопристанського районного суду позовні вимоги прокуратури задоволено та зобов’язано повернути земельну ділянку вартістю понад 500 тис. грн. до державної власності.

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1700