Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині – повідомлено про підозру членкиням незаконних «двк»

      

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур двом жителькам регіону повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 
 
За даними слідства, жінки влітку 2022 року погодились на співпрацю із окупантами та долучилися до роботи так званих «дільничних виборчих комісій», які працювали на території кількох населених пунктів Бериславського району. 
 
Їхнім завданням, як членів «двк», була підготовка до проведення псевдореферендуму щодо приєднання окупованої території Херсонщини до складу рф. Також підозрювані у супроводі військовослужбовців рф здійснювали подворовий обхід місцевих жителів та пропонували ставити потрібні позначки у «бюлетенях». 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області, оперативний супровід - УСБ України у Вінницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 196