Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Повідомлено про підозру ексвикладачу з Херсона, який під час окупації міста очолив студмістечко захопленого вишу

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому вчителю фізичної культури одного з ліцеїв обласного центру  заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
За даними слідства, підозрюваний не пізніше червня 2022 року добровільно обійняв посаду «в.о. директора студмістечка» у захопленому та перереєстрованому за російським законодавством вишу Херсонського державного університету. 
 
На псевдопосаді підозрюваний здійснював загальну організацію роботи очолюваного ним студентського містечка та функціонування гуртожитків.  Підбирав працівників на посади завідуючих гуртожитками, а також з технічного обслуговування. Організовував виконання наказів та вказівок «ректора», приписів відповідних служб, розпоряджався ввіреним йому майном та фінансами гуртожитків. 
 
Окрім цього, за вказівками підозрюваного у гуртожитки було заселено працівників новоствореного окупаційною адміністрацією «вишу» та членів їх сімей, представників російських збройних формувань, в тому числі фсб рф.
 
У листопаді 2022 року під виглядом евакуації підозрюваний організував вивезення на тимчасово окуповану частину лівобережжя Херсонської області майно студмістечка, що перебувало на балансі захопленого Херсонського державного університету.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 260