Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Жорстоке поводження з цивільними та сексуальне насильство – військовому рф повідомлено про підозру

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю нацгвардії рф у жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 
 
 
За даними слідства, 23-річний підозрюваний з березня по жовтень 2022 року, перебуваючи в окупованому Херсоні, нелегально увязнював цивільних у приміщенні захопленого ізолятора тимчасового тримання. З людьми поводився із особливою жорстокістю, катував. 
 
У серпні 2022 року підозрюваний разом з іншими військовими рф ув’язнив місцевого жителя в одній із камер ІТТ. Після цього неодноразово тривали допити чоловіка, під час яких застосовували катування, сексуальне насильство – тортури електрострумом та ґвалтування сторонніми предметами.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 184