Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Передав ворогу техніку захопленого комунального підприємства Херсона – повідомлено про підозру його екскерівнику

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому директору одного з комунальних підприємств Херсонської міськради заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року погодився на співпрацю із ворогом. Він залишився на посаді керівника захопленого КП, перереєструвавши його в окупаційній «податковій службі». 
 
Чоловік формував штат незаконно створеного підприємства, забезпечував виплату зарплатні у рублях. У жовтні 2022 року під час так званої «евакуації», виконуючи розпорядження окупаційної адміністрації, організував переміщення техніки захопленого КП, загальною вартістю понад 2 млн 300 тис. грн, на територію лівобережної Херсонщини.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 208