Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

На Херсонщині судитимуть двох військових рф, причетних до розстрілу цивільного

       

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох військових рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). 
 
 
Слідством встановлено, що у травні 2023 року двоє озброєних військових рф, у стані алкогольного сп’яніння проникли на територію домоволодіння жителя тимчасово окупованого села Нова Збур’ївка Херсонської області. 
 
На подвір’ї окупанти жорстоко побили 64-річного чоловіка. Потерпілий спробував врятуватись, сховавшись у будинку. Проте обвинувачені зайшли за ним та розстріляли із автоматичної зброї.  
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 194