Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Очолив відділ освіти окупованої Каховки – повідомлено про підозру колишньому депутату від проросійської партії

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур  колишньому депутату обласної ради заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
За даними слідства, 50-річний підозрюваний добровільно пішов на співпрацю із ворогом та у грудні 2022 року за протекції місцевого «гауляйтера» обійняв посаду «начальника відділу освіти Каховської військово-цивільної адміністрації». 
 
На цій посаді чоловік контролював створення умов для освітнього процесу за російським законодавством, сприяв отриманню вчителями та вихователями  паспортів держави-агресора. Організовував виплату заробітної плати працівникам шкіл та дитячих садків у рублях.   
 
Відомо, що до окупації регіону чоловік обирався депутатом Херсонської  обласної ради від проросійської партії, очолював один із  заводів у місті Каховка та був засновником благодійного фонду.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 100