Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Судитимуть заступника коменданта російських військ, який наказував ув’язнювати проукраїнськи налаштованих мешканців Херсонщини

        

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом віддання наказу на жорстоке поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що 39-річний обвинувачений під час тимчасової окупації регіону був призначений на посаду «заступника» так званого коменданта - начальника гарнізону російських військ. Військовий підрозділ дислокувався на території одного з санаторіїв у селищі Лазурне Скадовського району.    
 
Обвинувачений наказував підлеглим обшукувати помешкання та ув’язнювати патріотично налаштованих громадян України. Це відбувалося із застосуванням фізичного насилля та погрози застосування зброї. 
 
Затриманих ув’язнювали у підвальному приміщенні, непридатному для перебування там людей. За наказом обвинуваченого їх піддавали тортурам та знущанням, не надаючи медичну допомогу. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 128