Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2017

Прокурор області під час брифінгу повідомив про резонансні затримання посадовців

                           

Сьогодні, 22 червня, прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко провів для представників ЗМІ. Під час заходу прокурор області повідомив про те, що сьогодні, затримано начальника одного із управлінь Херсонської міської ради та його підлеглого, які об’єктивно підозрюються у розкраданні бюджетних коштів на суму 360 тис. грн. Встановленою, що посадовці вносили недостовірні відомості до актів приймання-передачі виконаних робіт за результатами проведення реконструкції одного з об’єктів комунальної власності. Як зазначив Віталій Тригубенко, зазначеним особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та доставлено до ізолятору тимчасового тримання.
 
Крім того, прокурор області повідомив про оголошення підозри Директору одного із Департаментів Херсонської міської ради, який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів. Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, діючи всупереч інтересам громадськості міста закупив сміттєві баки, які  не відповідають вимогам тендерних документацій, чим спричинив збитки бюджету міста в розмірі 200 тис. грн.
 
Віталій Миколайович також акцентував увагу на тому, що правоохоронні органи області ретельно вивчають роботу Херсонської міської ради та навів наступні цифри: за неповні 6 місяців поточного року відносно посадових осіб Херсонської міської ради зареєстровано 21 кримінальне провадження. У 9 з них тривають експертизи, 6 посадовцям оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, до суду направлено 4 кримінальних провадження.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 2270