Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2017

Робота органів прокуратури області з розгляду звернень громадян і юридичних осіб

                  

Одним із головних критеріїв ефективності роботи органів прокуратури і надалі залишається уважне ставлення до проблем кожного заявника, якісне вирішення звернень громадян та вжиття усіх необхідних заходів до поновлення їх прав.
 
Так, упродовж 9 місяців п.р. до органів прокуратури області надійшло понад 6  тисяч звернень, із яких понад 4 тис. звернень було вирішено органами прокуратури області, близько 2 тисяч відповідно до чинного законодавства  були надіслані для вирішення за належністю.
 
Переважна більшість розглянутих звернень стосувалась здійснення досудового розслідування, нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства і захисту інтересів громадян та держави  в судах.            
 
На особистому прийомі у працівників прокуратури побувало 2582 жителя Херсонщини. Керівниками органів прокуратури прийнято 280 заявників, майже з кожним четвертим із них особисто поспілкувався прокурор області.
 
Крім того, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», органами прокуратури області у звітному періоді  розглянуто 52 запити. За результатами їх розгляду 25 запитів задоволено, на 22 надано роз’яснення, на п’ять запитів в наданні інформації обґрунтовано відмовлено. 
 
Розглянуті запити стосувались питань досудового розслідування,   кадрових питань та питань організаційно-розпорядчої діяльності органів прокуратури області.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1696