Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2018

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, визнавши Скадовського міського голову винним у порушенні антикорупційного законодавства

                      

Прокуратура Херсонської області у судовому засіданні висловила свою думку та обґрунтувала свою позицію щодо законності рішення суду першої інстанції стосовно незаконних дій Скадовського міського голови, який, всупереч діючому антикорупційному законодавству, порушив обмеження щодо врегулювання конфлікту інтересів.   
 
Ще у грудні 2017 року відносно посадовця було складено 4 протоколи у зв’язку із неповідомленням про реальний конфлікт інтересів під час укладення ним від імені Скадовської міської ради ряду договорів про придбання канцелярських товарів у суб’єкта підприємницької діяльності, співзасновником якого є його дружина.
 
Дії Скадовського міського голови кваліфіковано за
ч. 3 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки на час складання протоколів він протягом року вже притягувався до адміністративної відповідальності за аналогічні порушення. Постановою Скадовського районного суду міського голову визнано винним та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права обіймати посаду міського голови строком на 1 рік.
 
Не погоджуючись із вказаною постановою, Скадовський міський голова подав апеляційну скаргу. Проте постановою апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу міського голови залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції – без змін . Відповідно до положення ст. 294 КУпАП постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1631