Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

За позовом прокурора скасовано незаконну реєстрацію права власності на будівлю, внаслідок якої підприємство отримало у користування земельну ділянку вартістю 2,5 млн.грн.

    

Постановою Херсонського апеляційного суду від 16.10.2019 залишено без змін рішення Херсонського міського суду, яким задоволено позов заступника керівника Херсонської місцевої прокуратури про визнання недійсними рішень державного реєстратора Херсонської обласної філії комунального підприємства «Центр державної реєстрації» щодо реєстрації права власності на нежитлове приміщення - будинок охорони площею 11,3 кв.м за гр.К., а у подальшому – товариством з обмеженою відповідальністю, скасування державної реєстрації права власності на вказане нерухоме майно за вказаним товариством.
Разом з тим здійснення реєстрації права власності на зазначене нежитлове приміщення з порушенням чинного законодавства стало підставою для отримання ТОВ у користування земельної ділянки, розташованої у прибережній захисній смузі м. Дніпро, площею майже 1 га вартістю 2,5 млн. грн. для розміщення та експлуатації будівель і споруд із земель комунальної власності.
         У зв’язку з цим Херсонська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави до Херсонської міської ради, зазначеного товариства про визнання недійсними рішення ради про надання в користування земельної ділянки, договору оренди та повернення земельної ділянки до комунальної власності. Справа за цим позовом перебуває у провадженні господарського суду Херсонської області.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1334