Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Завдяки втручанню прокуратури водій, який спричинив смертельну ДТП, не уникне покарання

               

Інцидент стався за участю водія легкового автомобіля, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на двох велосипедистів.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди одному потерпілому заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший помер.
У 2018 році Цюрупинський районний суд Херсонської області засудив фігуранта за ч.2 ст.286 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі.
Однак, ухвалою Херсонського апеляційного суду від 10 січня 2019 року попередній вирок було змінено та виключено посилання на вчинення фігурантом злочину, у стані алкогольного сп’яніння, що дало підстави для звільнення його від покарання на підставі акту амністії.
Не погоджуючись з таким рішенням апеляційного суду, прокуратура подала касаційну скаргу, внаслідок чого постановою Верховного Суду скасовано ухвалу апеляційного суду, а провадження призначено до нового апеляційного розгляду.
Тепер за вчинене горе-водію загрожує від 3 до 8 років ув’язнення та трирічне позбавлення права керувати транспортними засобами.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1364