Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

У Херсоні повідомлено про підозру державному реєстратору, яка незаконно відчужила майно

          

Херсонською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру державному реєстратору у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2, ч. 3 ст. 365-2 КК України). Вирішується питання про відсторонення її від посади та обрання запобіжного заходу.
За даними слідства, підозрювана у лютому 2018 року з метою отримання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, безпідставно зареєструвала за особою право власності на нежитлові приміщення загальною площею понад 150 кв. м, розташовані в одній із новобудов у середмісті. Унаслідок цього спричинено збитки юридичній особі (ОСББ) на суму понад 1,5 млн грн.
Наразі з метою відшкодування завданих збитків до суду направлено клопотання про накладення арешту на майно підозрюваної.
Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1534