Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

Повідомлено про підозру слідчому поліції, який вимагав понад 85 тис грн неправомірної вигоди за зняття арешту з квартири

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру слідчому Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, затриманому на одержанні понад 85 тисяч гривень хабара.
 
За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав вказані кошти від громадянина, за сприяння у поверненні арештованого нерухомого майна - квартири.
Слідчого затримали у четвер, 5 листопада, під час одержання ним усієї суми неправомірної вигоди.
 
Наразі поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 
 
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу, а також відсторонення від посади.
 
Заходи з викриття відбувались спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Мелітополі, оперативний супровід - відділ боротьби з корупцією й організованою злочинністю УСБУ в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1301