Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2021

За принципової позиції прокуратури апеляційний суд залишив за ґратами чоловіка, який збив пішохода та втік

         

Позицію Херсонської обласної прокуратури підтримав апеляційний суд та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким мешканця Нововоронцовського району засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та залишення в небезпеці (ч. 1 ст. 135, ч. 2 ст. 286 КК України).
 
Прокуратурою доведено, що у жовтні 2019 року чоловік керуючи автомобілем Ford Transit, перевищив допустиму швидкість руху в населеному пункті, в наслідок чого здійснив наїзд на пішохода. При цьому зловмисник не зупинився аби надати допомогу потерпілому, а зник з місця події. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер.
 
Вироком районного суду водія визнано винним в інкримінованих йому злочинах та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки.
 
Однак указаний вирок сторона захисту намагалась оскаржити в апеляційному порядку.
 
У суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи щодо законності та обґрунтованості вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину.
 
Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1070