Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу на Херсонщині землю площею понад 250 га

        

За позовами Каховської місцевої прокуратури судом відкрито провадження у справах щодо визнання недійсними трьох договорів про співпрацю з організації виробничої практики, обробітку землі та вирощування сільськогосподарської продукції та повернення понад 250 га землі вартістю 13,5 млн грн навчальному закладу.
 
Установлено, що в березні 2019 року між фізичною особою – підприємцем і професійним ліцеєм укладено три ідентичні договори в порушення вимог чинного законодавства, які приховують під собою факт передачі оренди землі, що перебуває в постійному користуванні ліцею.
 
Прокуратурою з’ясовано, що під виглядом організації місць для проведення виробничої практики учнів, ознайомлення їх з інтенсивними технологіями вирощування та збирання сільськогосподарських культур, а також залучення до роботи на новій сільгосптехніці, земля використовувалась у комерційних цілях. У навчальному закладі не розроблено та не погоджено відповідні плани навчально-виробничої практики, а стажування не відбувалось.
 
Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсними укладені правочини, повернути сільгоспземлю навчальному закладу для використання її виключно в інтересах дітей.

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1261