Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

На Херсонщині судитимуть шахрайок, які виманили у пенсіонерів понад 600 тисяч гривень

     

Херсонською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканок Одеси за фактами грабежу та шахрайства (ч. 3 ст. 186, ч. ч. 2, 3 ст. 190 КК України).
 
Розслідуванням установлено, що вказані особи, під приводом обміну старих купюр на нові, ошукали херсонських пенсіонерів на суму понад 600 тисяч гривень. Представляючись співробітниками Пенсійного фонду України, вони виманювали збереження пенсіонерів. Довірливі люди похилого віку, будучи введеними в оману, впускали зловмисниць до помешкань, де, передавали купюри для обміну.
 
Одна з потерпілих зрозумівши, що її обманули намагалась зупинити їх протиправні дії, однак було пізно. Як тільки гроші опинились у руках псевдопрацівниць, незважаючи на вимогу старенької повернути гроші, вони зникли, прихопивши із собою чужі заощадження. Ошуканим у такий спосіб громадянам нічого не залишалося, як звернутися до поліції.
 
Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.
 
Примітка:відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1090