Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

На Херсонщині судитимуть громадянина за спробу підкупу поліцейського

       

Бериславською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до Високопільського районного суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом вчинення корупційного кримінального правопорушення.
 
За даними слідства, 42-річний чоловік, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від адміністративного нагляду, який йому встановлено рішенням суду, запропонував неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США працівнику поліції.
 
У подальшому чоловік приніс із собою 10 000 грн до відділення поліції, де у службовому кабінеті намагався їх надати поліцейському.
 
Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища) та ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 369 КК України (закінчений замах на надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища, не доведений до кінця з причин, що не залежали від волі особи).
 
За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1213