Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

У Херсоні судитимуть бухгалтера підприємства за махінації із платіжними дорученнями та привласнення коштів

          

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за фактами заволодіння чужим майном у особливо великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем і підробки документів на переказ електронних грошей та їх використання (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 200 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачена, обіймаючи посаду головного бухгалтера, використовуючи підроблені договори з технічного обслуговування та ремонту автомобілів, створила в електронній банківській програмі офіційні платіжні документи на перерахування понад 855 тис. грн за проведення ремонту та обслуговування автомобілів. Після цього, повідомила виконавця робіт про те, що необхідність у виконанні робіт відпала, останній було повернуто перераховані раніше кошти, які вона не повернула на рахунок товариства, а заволоділа ними.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
 
За вчинене зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1478