Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

На Херсонщині припинено оборудку з реалізації фальсифікованих нафтопродуктів

        

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури правоохоронцями проведено низку обшуків на об’єктах мереж автозаправок та блоковано роботу нафтобази, на якій незаконно виготовляли з метою збуту пальне (ч. 2 ст. 204 КК України).
 
 
За даними слідства, група осіб організувала масове підпільне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів. Підпільний завод вони облаштували на території нафтобази у м. Херсоні. Готову продукцію сумнівної якості зловмисники реалізовували фермерським господарствам та АЗС в області.
 
Під час санкціонованих обшуків мереж АЗС у регіоні правоохоронці виявили та вилучили понад 120 тисяч літрів орієнтованою вартістю близько 3 млн грн паливно-мастильних матеріалів, у тому числі компоненти для незаконного їх виготовлення (керосин, газолін тощо), транспортний засіб, який використовувався для перевезення та збуту незаконно виготовленого пального, обладнання для реалізації і його зберігання. 
 
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились працівниками обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУ Державної фіскальної служби у Херсонські області АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід – відділ контррозвідувального захисту економіки УСБУ в області.
 
Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та притягнення учасників незаконної діяльності до відповідальності.
 
Досудове розслідування триває.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1408