Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

Перевищення ліміту на промисловий вилов риби зі збитками на 62 млн грн – на Херсонщині судитимуть керівника та заступника природного парку

      

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника природного парку за фактами службового підроблення та службової недбалості (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України), а також його заступника за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Слідством установлено, що обвинувачені, будучи наділеними службовими повноваженнями щодо збереження, відтворення та раціонального використання природних ресурсів у межах відомчої території, допустили низку порушень. Протягом 2019-2020 років посадовці, володіючи інформацією про закінчення лімітів використання водних ресурсів - певних видів риб, не вжили заходів щодо зупинення промислового вилову.
 
 
Більш того, керівник, знаючи про понаднормовий вилов водних живих біоресурсів, з метою приховання такого факту підписав звіт про використання природних ресурсів у межах парку, відомості в якому не відповідали дійсності.
 
Як наслідок, дії обвинувачених призвели до настання тяжких наслідків у вигляді матеріальної шкоди в розмірі понад 62 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України Управління СБУ в Херсонській області.
 
Задля відшкодування матеріальної шкоди завданої кримінальним правопорушенням прокуратурою заявлено цивільний позов на вищевказану суму.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1061