Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2022

Завершено досудове розслідування щодо незаконної розтрати коштів Херсонської ТЕЦ

                      

Херсонською обласною прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт відносно двох посадових осіб АТ «Херсонська ТЕЦ» щодо службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), та керівника ТОВ який, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів грошовими коштами АТ «Херсонська ТЕЦ» у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч.1 ст. 366  КК України).
         Досудовим слідством установлено, що тимчасово виконувач обов’язків генерального директора АТ «Херсонська ТЕЦ» та керівник одного зі структурних підрозділів цього підприємства не забезпечили технічний нагляд за дотриманням ремонтних робіт з теплової ізоляції частини тепломагістралі та погодили акти, в яких вартість проведених робіт не відповідала кошторисній документації та вимогам будівельних норм.
         Унаслідок неналежного виконання посадовцями службових обов’язків керівник ТОВ, який зобов’язався виконати відповідні роботи на тепломагістралі, достовірно знаючи, що роботи виконані не у повному обсязі, а застосовані матеріали не відповідають заявленій якості, вніс завідомо неправдиві відомості до актів будівельних робіт, завищивши їх обсяги і вартість. У результаті протиправних дій підприємець незаконно заволодів коштами на суму понад 1,4 млн грн.
         Досудове розслідування здійснювалося працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Автор: Херсонська обласна прокуратура
кількість переглядів: 1132