Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2022

Заволодіння понад чвертю мільйона гривень під час ремонту будинку культури – на Херсонщині підозрюють експідприємця

       

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури повідомлено про підозру 40–річній жительці Херсонщини у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана, будучи керівником підрядної організації, що здійснювала ремонт будинку культури в смт Козацьке Бериславського району, за сприяння інженера з технічного нагляду, справа відносно якого вже перебуває на розгляді суду, заволоділа бюджетними коштами в розмірі понад 273 тис. грн. Підозрювана внесла до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягу та вартості цих робіт, а інженер з технічного нагляду – підписав та скріпив печаткою зазначені документи. Унаслідок таких дій у продовж серпня 2015 року по грудень 2016 року на рахунок виконавця робіт безпідставно виплачено бюджетні кошти.
 
Задля відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Бериславського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
 
За такі злочини передбачено покарання - від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 944