Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2022

На Херсонщині викрито схему підробки довідок COVID-19

         

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Донецької області у пособництві в підробленні та спробі збуту офіційного документа за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, 39–річний підозрюваний за попередньою змовою зі спільниками виготовляв та збував громадянам, які мали намір виїхати до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, фіктивні довідки щодо результатів дослідження на Covid-19. Вартість такої послуги становила від 500 до 1 500 гривень.
 
Під час проведення обшуків у помешканнях та автомобілях причетних осіб правоохоронцями виявлено та вилучено підроблені медичні довідки та кошти в сумі понад 40 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Херсонського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області. Встановлюються інші особи причетні до вчинення злочинів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1263