Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2022

Обстріл окупантами смт Нововоронцовка на Херсонщині – розпочато досудове розслідування

            

Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 
 
 
За даними слідства, в період з 26 по 29 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації та учасники контрольованих ними незаконних збройних формувань здійснили обстріл цивільних об’єктів населеного пункту смт Нововоронцовка на Херсонщині. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено житлові будинки та господарські споруди. Наразі встановлюється кількість потерпілих та масштаби руйнувань.
 
Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти. 
 
Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації. 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази за електронну адресу: https://warcrimes.gov.ua.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1034