Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Придушення опору населення та посилення так званих «фільтраційних» заходів на Херсонщини – донеччанин підозрюється у держзраді

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, в період збройного конфлікту, 46-річний мешканець Донеччини перейшов на бік ворога та добровільно вступив до лав збройних формувань рф, де обійняв посаду командира 1 роти 5 батальйону 109 полку 11 десантно-штурмової бригади (м. Улан-Уде). Наприкінці березня 2022 року підозрюваний разом із підлеглими йому військовослужбовцями країни-агресора через непідконтрольну територію Донецької області потрапили до смт Архангельське Херсонської області для утримання захопленого району.
 
Підозрюваний організував діяльність підлеглих щодо придушення опору місцевого населення, схиляння до співпраці з окупантами, а також посилення так званих «фільтраційних» заходів на підвідомчій території.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1189