Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

Злили дані про колег окупантам – ще двом експоліцейським з Херсона повідомлено про підозру

      

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у державній зраді двом колишнім працівникам поліції у державній зраді вчиненій в умовах  воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, з березня 2022 року двоє поліцейських Херсонського районного відділу поліції ГУНП в області перейшли на бік ворога. Вони добровільно вступили на «службу» в незаконно створене окупаційною владою управління поліції.
 
Вислужуючись перед загарбниками, підозрювані надали представникам окупаційної влади інформацію щодо особового складу структурних підрозділів ГУНП в Херсонській області, наявності у працівників вогнепальної зброї та боєприпасів. Також фігуранти брали участь у схилянні колишніх колег до співпраці з ворогом.
 
Підозрюваним загрожує покарання – 15 років увְ’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1244