Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

У державній зраді підозрюють двох колишніх працівниць податкової служби, які сприяли окупаційній владі збирати податки з мешканців Херсонщини

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом колишнім працівницям ГУ Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, під час окупації Херсонщини начальниця одного з відділів та головна державна інспекторка податкової служби пішли на співпрацю з ворогом. Маючи досвід та знання у податковій сфері, підозрювані зайняли керівні посади в окупаційному органі — так званому «Податкова служба Херсонської області».
 
На псевдопосадах підозрювані сприяли впровадженню на території області російської системи оподаткування, встановленню розміру обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованих територій. Також вони забезпечували нарахування та встановлення розміру заробітної плати працівникам псевдооргану у російських рублях.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 822