Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

На Херсонщині виявлено тіла ще трьох загиблих внаслідок ворожих обстрілів

            

Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінальних проваджень провели ексгумацію та огляд тіл трьох цивільних осіб, загиблих унаслідок збройної агресії рф.
 
 
Слідством установлено, що тіла належать трьом мешканцям с. Посад-Покровське, серед яких одна жінка. Загинули вони у різні дні, але обставини однакові – ворожі снаряди влучали у житлові будинки або поблизу них, внаслідок чого мирні мешканці отримували не сумісні з життям поранення. Усі вони були поховані на територіях домоволодінь.
 
Наразі трупи направлено для проведення судово-медичної експертизи. 
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Загалом на деокупованій території Херсонщини прокурори разом зі слідчими та експертами провели ексгумацію 59 тіл цивільних осіб, які загинули від ворожих обстрілів, були розстріляні окупантами або загинули від інших злочинних дій представників країни-агресора.
 
                                                   

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 874