Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Судитимуть чоловіка за підпал магазина і вбивство охоронця на Херсонщині

          

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами вчинення розбійного нападу, умисного вбивства, а також пошкодження чужого майна шляхом підпалу (ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Слідством установлено, що наприкінці січня 2022 року в селі Стрілкове Генічеського району обвинувачений проник через вікно до магазину. Всередині приміщення знаходився охоронець, якому обвинувачений завдав близько 10 ударів ножем у шию та груди. Після цього він заволодів  майном та грошима на загальну суму понад 23 тисячі гривень і здійснив підпал магазину.
 
Завдяки злагодженій роботі прокурорів та працівників поліції особу, причетну до злочину, було встановлено. Ним виявився неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець рф. 
 
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
За вчинене йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 766