Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Повідомлено про підозру так званому «раднику голови ДНР», за наказом якого позбавили волі ще одного цивільного

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру донеччанину - так званому «раднику голови ДНР» за фактом віддання наказу військовим рф про позбавлення волі цивільної особи (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду так званого «радника голови ДНР», керуючи незаконним збройним формуванням «ДНР», що входить до складу збройних формувань рф, віддав наказ підлеглим ув’язнити секретаря Новокаховської міської ради за його проукраїнську позицію.
 
У березні 2022 року представники незаконного збройного формування увірвалися до приміщення Новокаховської міської ради, одягнули кайданки на потерпілого та відвезли його до одного із захоплених відділів поліції. Там його тривалий час незаконно утримували,  застосовуючи психологічне насильство та моральний тиск, аби схилити до співпраці.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
 
Довідково: прокурори Херсонської обласної прокуратури у січні 2023 року затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «радника голови ДНР» та голови окупаційної влади «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» за аналогічні злочинні дії, які були вчинені за попередньою змовою, стосовно журналіста газети «Новий день» та голови міста Таврійськ Херсонської області (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 833