Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Депутату райради на Херсонщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі

                 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі депутату однієї з районних рад області (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, у серпні 2022 року підозрюваний пішов на співпрацю з окупантами. Він зайняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району Херсонської області»», створеної окупаційною владою на території Каховського району. 
 
На псевдопосаді підозрюваний вчиняє дії спрямовані на утвердження окупаційної влади на місцевості. Вживає заходів для забезпечення діяльності незаконно створених органів, установ, організацій, а також популяризації серед населення окупаційного режиму. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1111