Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

Співпраця з окупантами – ще двох мешканок Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

            

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканок Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну колишня начальниця одного з відділів Херсонської міської ради пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду так званого «директора Центру зайнятості населення м. Херсон».
 
Обвинувачена здійснювала підбір працівників до незаконного органу влади, вживала заходів, пов’язаних з працевлаштуванням місцевого населення в інші органи, створені окупаційною владою, а також проведення співбесід з роботодавцями від країни-агресора. 
 
Інша обвинувачена стала так званою «начальницею відділу по справам освіти, молодіжної політики, культури і спорту військово-цивільної адміністрації Голопристанської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
 
На псевдопосаді вона виконує завдання окупаційної влади, які спрямовані впровадження освітнього процесу за російськими стандартами та інші організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
За вчинене обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.
 
                                                

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1033