Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Погодилася впроваджувати стандарти освіти РФ на Херсонщині – місцевій мешканці повідомили про підозру у колабораціонізмі і пособництві окупантам

         

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури повідомили про підозру місцевій мешканці у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).


За даними слідства, під час окупації російськими військами міста Херсона колишня директорка однієї зі шкіл добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Жінка погодилась у раніше очолюваному навчальному закладі впроваджувати стандарти освіти держави-агресора. Для цього вона обійняла посаду директора захопленої окупаційною владою школи. На псевдопосаді підозрювана організовувала освітній процес за «новими» стандартами та російськими підручниками, схиляла працівників освітньої сфери до співпраці з окупантами.


Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 866