Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

Повідомлено про підозру у колабораціонізмі так званому «заступнику голови пенсійного фонду Херсонської області»

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно оголошено про підозру мешканцю смт Білозерка у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом. Він добровільно зайняв посаду так званого «заступника голови пенсійного фонду Херсонської області». 
 
У взаємодії з окупаційною владою чоловік організував і контролював роботу незаконно створеного органу, брав участь у нарадах окупаційної влади.
 
Також підозрюваний, перебуваючи у захопленому загарбниками приміщені адміністративної будівлі ГУ ПФУ в Херсонській області, розповідав проросійським масмедіа про роботу псевдооргану та забезпечення мешканців російськими виплатам, вводячи таким чином в оману місцеве населення про нібито легітимність дій незаконної влади.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 819