Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

На Херсонщині депутат Білозерської селищної ради підозрюється у державній зраді

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру депутату Білозерської селищної ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний з початком збройної агресії рф перейшов на бік ворога та став так званим «заместителем главного врача по техническим вопросам» захопленої окупантами місцевої районної лікарні. 
 
На псевдопосаді він проводив інвентаризацію майна для передачі її в розпорядження «новому» керівництву медзакладу. Також він забезпечував закупівлю товарно-матеріальних цінностей, організовував укладання угод між підприємцями, зареєстрованими за законадавством рф та фейковою адміністрацією лікарні. Закликав працівників лікарні до співпраці з окупантами.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УСБ України в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 738