Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

Судитимуть депутата райради з Херсонщини, який зайняв посаду окупаційного голови Великолепетиського району

             

Прокурори Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї з районних рад області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5. ст. 111-1 КК України). 
 
Слідством встановлено, що у серпні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з окупантами. Він зайняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району Херсонської області», створеної окупаційною владою на території Каховського району. 
 
На псевдопосаді обвинувачений утверджував окупаційну владу на місцевості, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Вживав заходів для забезпечення діяльності незаконно створених органів, установ, організацій, а також популяризував серед населення окупаційний режим. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 845