Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

За держзраду судитимуть шістьох колишніх працівників пенітенціарної служби з Херсонщини

       

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури  скеровано до суду обвинувальні акти стосовно п’яти колишніх працівників виправної колонії та одного співробітника слідчого ізолятора за фактом  державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

 
Слідством встановлено, що обвинувачені перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини, добровільно погодились обійняти посади в незаконно створених правоохоронних органах, що увійшли до «федеральної служби виконання покарань» рф та діяли за законами країни-агресора.

 
Двоє з них стали так званими «заступниками начальника управління служби виконання покарань Херсонської області», троє працевлаштувалися в «Північну виправну колонію № 90»  на посади «заступника начальника з виховної роботи», «начальника відділу інженерно-технічних засобів охорони, зв’язку та інформатизації», «старшого оперативного чергового».

 
Ще один обвинувачений залишився працювати в захопленому  окупантами СІЗО, яке використовувалось для незаконного ув’язнення місцевого населення на псевдопосаді «старшого оперуповноваженого оперативного відділу».

 
Усі обвинувачені  виконували злочинні накази та розпорядження представників держави-агресора, за що отримували зарплатню у рублях.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими  ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 780