Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Судитимуть за колабораціонізм так званого «заступника голови пенсійного фонду Херсонської області»

              

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця смт Білозерка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом. Він добровільно зайняв посаду так званого «заступника голови пенсійного фонду Херсонської області». 

 
У взаємодії з окупаційною владою чоловік організував і контролював роботу незаконно створеного органу, брав участь у нарадах окупаційної влади.

 
Також чоловік, перебуваючи у захопленому загарбниками приміщені адміністративної будівлі ГУ ПФУ в Херсонській області, розповідав проросійським масмедіа про роботу псевдооргану та забезпечення мешканців російськими виплатам, вводячи таким чином в оману місцеве населення про нібито легітимність дій незаконної влади.

 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 842