Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Впроваджувала стандарти освіти держави-агресора - за колабораціонізм судитимуть так звану «директорку» херсонської школи

              

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності та пособництво країні-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2).
 
Слідством установлено, що обвинувачена під час тимчасової окупації Херсона пішла на співпрацю з окупаційною владою рф та очолила захоплену місцеву школу № 31.
 
Обвинувачена організовувала освітній процес за російськими стандартами та підручниками, які були завезенні окупантами. При цьому з навчального плану було виключено такі предмети, як українська мова та література, історія України тощо. Натомість запроваджувались дисципліни спрямовані на возвеличення країни-агресора, її історичної ролі та відповідно заперечення існування культурних цінностей українського народу.
 
Також жінка сприяла розміщенню символіки країни - агресора на території навчального закладу та схиляла працівників закладу до співпраці з окупантами.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 824