Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Під час проведення окупантами псевдореферендуму були головою та секретарем «ДВК» - ще двоє мешканців Херсонщини підозрюються у колабораціонізмі

               

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури двом місцевим мешканцям заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2022 року один із підозрюваних очолив так звану «дільничну виборчу комісію», створену окупаційною владою на території міста Херсона для проведення незаконного референдуму. Він здійснював підбір членів так званого «виборчкому», видавав бюлетені та організовував обхід осель мешканців для проведення незаконного процесу. Окрім того, заручившись підтримкою окупантів він очолив захоплену місцеву школу та змушував працівників брати учать у псевдореферендумі. 
 
Другий підозрюваний, став так званим «секретарем ДВК». Він складав списки виборців та здійснював підрахунки бюлетенів. 
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 805