Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Стали так званими "головами" громад та працювали на окупантів - двоє мешканців Херсонщини підозрюються у колабораціонізмі

                   

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур двом місцевим мешканцям заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, жінка та чоловік підтримали окупаційний режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом. Вони добровільно обійняли посади так званих «голів» «Федорівського територіального управління Каховської ВЦА» та «Любимівської ВЦА Каховського району».
 
 
 
Псевдоочільники здійснювали організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, забезпечуючи функціонування незаконного утворених органів виконавчої влади. Окрім того, вони зобов’язували місцеве населення та представників бізнесу підпорядковуватися окупаційній адміністрації, вимагали дотримуватись режиму, який встановлено окупаційними військами.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 856