Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2017

За принципової позиції прокуратури області до державної власності повернуто девятиповерхівку ХБК

           

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Херсонської  області Апеляційним судом Херсонської області ухвалено рішення про витребування з незаконного володіння фізичної особи на корить ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» дев’ятиповерхової адміністративної будівлі площею 4549,0  кв.м.
 
Встановлено, що вказана будівля знаходилась у власності ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат»,  державна частка у статутному капіталі якого становить 76,7 % акцій. 
 
Однак, рішенням суду від 19.03.2008 право власності на цю будівлю було визнано за фізичною особою та у подальшому відносно спірного майна вчинено низку правочинів, унаслідок чого вона вибула з володіння товариства.  Зазначене рішення 25.01.2016 скасовано за апеляційною скаргою прокуратури області.  
 
Після цього заступник прокурора області звернувся із позовом про витребування будівлі з незаконного володіння та повернення до власності ВАТ «Херсонської бавовняний комбінат».
 
Незважаючи на те, що рішенням Херсонського міського суду в задоволенні позову було відмовлено, 28.11.2017 Апеляційним судом Херсонської області задоволено апеляційну скаргу та позов прокуратури. 
 
Також варто нагадати, що упродовж певного часу, завдяки втручанню органів прокуратури області до володіння ВАТ «ХБК» повернуто 10 об’єктів речових прав площею 46,7 тис. кв.м. загальною вартістю майже 44 млн. грн., серед яких оздоровчі табори «Орлятко» та «Ювілейний», захисна споруда цивільного захисту, споруди фабрики та багато іншого.     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1585