Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2018

Кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів будівельником направлено до суду

                        

Прокуратурою здійснюється системна робота у сфері протидії корупції та виявленню корупційних кримінально-караних діянь.
 
Так, Нововоронцовським відділом Бериславської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів на загальну суму 256 тис. грн. під час проведення ремонту в одній із загальноосвітніх шкіл Нововоронцовського району Херсонської області.
         
Під час досудового розслідування встановлено, що підрядник під час здійснення робіт з покрівлі навчального закладу вчинив розтрату бюджетних коштів шляхом завищення обсягів виконаних робіт та внесення до офіційних документів неправдивих відомостей.
           
З метою забезпечення відшкодування шкоди завданої внаслідок кримінального правопорушення, накладено арешт на майно підозрюваного вартістю 667 тис. грн.
           
Крім того, в рамках кримінального провадження прокуратурою заявлено цивільний позов для відшкодування збитків завданих Нововоронцовській районній державній адміністрації.
           
Нововоронцовським відділом обвинувальний акт у вчиненні злочинів передбачених  ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
           
На даний час прокуратурою підтримується публічне обвинувачення у судовому провадженні.

Автор: Бериславська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1683