Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2018

За втручання прокуратури забудовники відшкодують майже 270 тис. грн на розвиток інфраструктури м.Каховка

                     

Прокурори продовжують реагувати на порушення законності у сфері містобудівної діяльності, зокрема що стосується  несплати підприємствами-забудовниками коштів пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.  
Обов’язок брати участь у створенні та розвитку зазначеної інфраструктури, зокрема щодо перерахування до відповідного місцевого бюджету грошового внеску замовником будівництва, передбачений Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».
Однак Каховською місцевою прокуратурою за результатами вивчення інформації щодо подібних фактів порушень, упродовж 1 кварталу 2018 року до суду спрямовано 4 позовні заяви  про стягнення із забудовників збитків у формі упущеної вигоди на суму 269 тис. грн.
За результатами судового розгляду 2 позовні заяви задоволено в повному обсязі.
По інших позовах  прокурора судове провадження припинено у зв’язку з добровільним відшкодуванням відповідачем упущеної вигоди.
Таким чином, завдяки втручанню прокуратури до бюджету надійде майже 270 тис. грн, які будуть спрямовані на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Каховка. 

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1464